Patates al forn amb Parmesà

parmesan potato wedges

Racions: és difícil de dir, perquè ja en pots fer tantes com vulguis que sempre en voldran més! És així com màgic: ara hi ha una safata de forn plena de patates, ara ja no hi és. En plan Houdini.

Temps de preparació: al voltant d’una hora

Necessites:

  • 6 patates
  • 1/4 de tassa d’oli d’oliva del bo
  • 1 culleradeta de sal
  • 1 culleradeta d’all en pols
  • 1 culleradeta de pebre vermell
  • 1/2 culleradeta de pebre negre
  • 2 cullerades de julivert picat (sec o fresc, el que tinguis a mà)
  • 1 tassa de Parmesà ratllat

Preescalfa el forn a uns 230ºC. Renta bé les patates (es mengen amb pell, així que procura que et quedin ben netes) i talla-les a grills. Bueno, de fet, talla-les amb la forma que més t’agradi: bastonets, cubs, flors, ossets… quasevol forma farà el fet. Les meves van acabar sent una cosa així:

parmesan potato wedges prep 1

Posa les patates tallades en un bol i cobreix-les amb aigua ben freda. Deixa-les en remull durant uns 15 minuts, després escorre-les i eixuga-les bé amb paper de cuina.

Posa les espècies dins d’una bossa de plàstic de les de congelar, les que tanquen bé per dalt, i posa-hi també les patates. Ara sacseja com si no hi hagués res més divertit al món en aquest precís instant, així que quedin els condiments ben repartits. Afegeix-hi l’oli i segueix sacsejant i fent massatges a les patates fins que quedin ben cobertes amb la barreja d’espècies.

Cobreix una safata de forn amb paper de forn (és molt redundant, però és que és així el tema), reparteix-hi les patates pel damunt i cap al forn durant 30-35 minuts, fins que quedin ben cruixents. Mentrestant, posa en un bol ben gran el parmesà i el julivert. Quan les patates estiguin a punt, i amb compte de no cremar-te, posa-les dins del bol i barreja bé, que quedin totes i cadascuna recobertes de formatge.

I ja està. Les pots servir amb ketchup, salsa BBQ, una salsa de tomàquet així casolana o amb el que et vingui més de gust. O pots fer com jo, deixar-te estar de salses i assaborir el Parmesà!

parmesan potato wedges 3

Bon profit!

Annie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s