Old Style Cheesecake

old style cheesecake 2

Avui he decidit reprendre els meus treballs de recerca formatgils i investigar sobre el “cream cheese” (en català en teoria és formatge cremós, però dit així sona molt raro. Aquí s’ha popularitzat tant la marca Philadelphia que d’aquest tipus de formatge ja se’n diu habitualment “filadèlfia”).

Doncs bé, segons la nostra amiga viquipèdia, es veu que els primers avantpassats anglesos de la filadèlfia daten del 1583. Resulta que mentre nosaltres canviàvem de Felip II a Felip III (que li deien el pietós però en realitat és el dolent de Mar i Cel), a Anglaterra ja untaven els scones amb filadèlfia.

Aquest tipus de formatge es fa normalment amb llet de vaca, tot i que he llegit que no sé on de Filipines en fan de búfal. Bueno, de búfala, espero.

I ara em posaré tècnica, ja us aviso. El quadrimestre d’anàlisi de productes agroalimentaris va fer molt de mal.

Segons la US Food and Drug Administration, la filadèlfia ha de tenir com a mínim un 33% de greix de la llet, una humitat no superior al 50% i un pH entre 4,4 i 4,9. Això de l’acidesa pot semblar una tonteria, però es veu que és un punt clau per aconseguir la textura desitjada. A l’inici de l’elaboració la mescla es troba a un pH més elevat que el final (el de la llet, ara no me’l feu buscar). Llavors, quan s’hi afegeixen els ferments làctics i el tema fermenta, baixa el pH, fet que fa coagular el que volem que coaguli. Però clar, si els deixes sols els ferments es descontrolen, i si el pH baixés massa la mescla tornaria a ser líquida, per això decideixen prescindir dels seus serveis quan s’arriba al punt isoelèctric de la filadèlfia (sí, molt surrealista) i se’ls carreguen a tots pujant la temperatura. I apa, a envasar i llestos.

I per què us ho estic explicant tot això? Doncs perquè el fet de saber que la filadèlfia es troba al seu punt isoelèctric m’ha impactat tant que ho havia de compartir, i perquè, sigui quin sigui el seu pH final, és la base de les nostres postres reines: els cheesecakes. El d’avui és el més típic d’aquí, el que no porta galeta a sota i melmelada a sobre, el que fan les àvies i, segurament, el que menjava Felip III per berenar el dia que va decidir expulsar els moriscos i liar-la parda amb el pobre Saïd.

Old Style Cheesecake

Servings: 6-8

Prep time: 10 minutes, plus 1 hour baking time

You will need:

  • 600 g cream cheese
  • 4 eggs
  • 3 lemon flavoured yogurts
  • 12 Tbsp sugar
  • 5 Tbsp corn flour

This is the easiest cheesecake recipe ever. Just mix all the ingredients in a large bowl, pour the mixture into a greased mold and bake it at 180ºC for about 1h (or until well set and golden brown, as usual).

old style cheesecake prep 1

And that’s it. Now eat.

old style cheesecake

Annie

Advertisements

4 thoughts on “Old Style Cheesecake

  1. molt bona recepta i molt fàcil. Suposo que sense la galeta el pastís de formatge és molt més sa, fàcil de fer i necessites molt menys temps. Ara estic d’exàmens però quan acabi (6 de febr) per suposat que provaré aquesta recepta, ja la agrego a “favoritos”. Feu un treball fantàstic les dues 🙂

  2. Pingback: Green Velvet Cheesecake Cake with Marshmallow Cream Cheese Frosting | May the cheese be with you

  3. Pingback: Cheesecake Filled Easter Eggs | May the cheese be with you

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s