Salmon and Goat Cheese Quiche

Salmon and goat cheese quiche 1

Si, torno a fer una quiche. No, no és l’única cosa que sé cuinar, també sé fer altres coses, però és que sóc particularment fan d’aquest plat. Mireu, us donaré 5 bons motius pels quals m’encanta tant fer-ne com menjar-ne (i després d’això també us hi voldreu posar vosaltres):

  1. És molt fàcil de fer. Però moltíssim. En realitat, només et cal un paquet de pasta de full o de pasta brisa, algun tipus de motlle i un forn. Els ingredients que hi vulguis posar dins i apa, quiche feta.
  2. Un procediment, infinites receptes. Des de la clàssica quiche lorraine (la de bacon de tota la vida, que sempre agrada a tothom), fins a opcions més refinades amb ingredients així selectes, passant per opcions més sanes i verdurils. Ous, llet o crema de llet, depèn de com de light la vulguis fer, algun formatge ratllat i, a partir d’aquí, el que et vingui més de gust.
  3. Gran part de la cocció és al forn. Fantàstic quan tens altres coses per fer, perquè pares un moment de fer el que feies (com ara intentar quadrar un vals jota amb una fent compassos de 2 i un altre fent compassos de 3 amb acords aleatoris, per exemple), prepares els ingredients en 10 minutets i ho envies cap al forn a coure’s (i pots seguir intentant que el dels compassos de 3 i els acords aleatoris faci el favor de llegir la partitura i tocar el que hi posa). I el millor? El mèrit te l’enduràs tu, i en realitat no has fet pràcticament res.
  4. Pots fer que sembli qui sap què. No en tens ni idea de cuina, però dius que fas uns “tastets d’emmental i cansalada fumada” i quedes com un senyor quan en realitat has fet unes vulgars quiches lorraine, que és com la cosa més fàcil de la història, en motlles de madalena dels que et van regalar al super per una compra superior a 50€. I quedes la mar de bé.
  5. Té les característiques d’un menjar de tàper òptim: atipa, ocupa relativament poc i és motiu d’enveja per part de la resta de companys que porten l’arròs covat del diumenge. De fet, sol quedar més bona l’endemà a l’hora del tàper, així escalfadeta un minut al microones.

Ah, i hi ha un sisè motiu per haver fet una quiche aquesta setmana. El dels acords aleatoris i fora de temps m’estressa tant com pot, de fet és un miracle que a hores d’ara la seva guitarra no hagi sortit volant per la finestra (amb ell al darrere), però ja són sis anys fent-me perdre els nervis, i al final li acabes agafant carinyo. I en aquell moment l’hagués matat, però havíem de dinar.

goat cheese

Salmon and Goat Cheese Quiche

Prep time: 1 h

Servings: 1 quiche, 4-6 servings

You will need:

  • 1 sheet of pastry dough
  • 3 eggs
  • 1 leek
  • 200 ml whole cream
  • 200 g grated mozzarella
  • 200 g goat cheese
  • 100 g smoked salmon
  • salt and pepper to taste
  • 1 teaspoon butter
  • 2 teaspoons sugar

Preheat your oven to 180-200ºC. Peel, wash and cut the leek into slices, and cook it in a pan with the butter and the sugar. When the leek is soft and beginning to brown, add the smoked salmon cut into little pieces.

Salmon and goat cheese quiche prep 1

Sauté for a couple of minutes and then add the cream. Meanwhile, in a bowl beat the eggs with half of the mozzarella, salt and pepper. When the cream-salmon-leek mixture has boiled for a couple of minutes, add it to the bowl. Line a pie mold (or the mold you have, you’ll see this time my mold was not the “classical quiche mold”, but it doesn’t really matter, it’ll be delicious anyway!) with baking paper and press in the dough, making sure it covers all the edges of the mold. If your dough doesn’t fit the mold, like in my case, where the dough was round and the mold was square, just cut pieces of dough where there’s too much and stick it back on where needed. Just make sure the whole mold is covered with dough, otherwise the filling will fall apart and you will end up having some kind of deconstructed omelette (delicious but terribly ugly). Pour in the filling and cover with some goat cheese slices and the remaining mozzarella.

Salmon and goat cheese quiche prep 2

Salmon and goat cheese quiche prep 3

Bake it for 45 min (or until the quiche is set, as usual). Tip: be extremely careful if you’re using an oven which is not the one you are used to, and which happens to have the fan mode! These ovens cook really fast; my quiche was set in about half an hour, and I saved it from turning into coal at the last minute because I was expecting the long hour of cooking time I am used to!

And that’s it. Delicious straight from the oven, but maybe even better the next day after a minute in the microwave, especially if you’re at work and your day is being tough and your afternoon will be worse and the only thing you had for breakfast was a yogurt and a couple of clementines because your fridge was empty. Then, this quiche is simply edible heaven. Enjoy!

Salmon and goat cheese quiche 2

Annie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s