Triple Cheese Quiche

three cheese quiche

L’Albert s’ha independitzat. Això a molts de vosaltres ara mateix no us diu res, perquè no el coneixeu, però és tot un què que ho hagi aconseguit.

L’Albert és químic i després d’una carrera i un màster va decidir que li agradava el món de la investigació i que s’hi quedava una temporadeta fent el doctorat, però no trobava una beca que li assegurés un sou mentre investigava. I és molt maco això d’investigar, ui sí. Curar malalties i tal, ets un heroi, com mola la Marató de tv3, estàs posant el teu granet de sorra al progrés de la humanitat i etcètera. Però l’Albert no és la mare Teresa de Calcuta, sabeu?, i l’únic que demanava era un sou per fer la seva feina, que és la cosa més normal del món. Però no, es veu que tenim una crisi econòmica al damunt i s’han hagut de retallar per totes bandes les beques doctorals. I l’Albert ha estat treballant, fent “pujar el país”, sense veure ni un duro durant gairebé dos anys. Perquè sí, per amor a l’art, perquè li van assegurar que li aconseguirien una beca que no arribava mai, perquè és jove i encara té ideals. I ara finalment ha aconseguit una beca i ha començat a cobrar per treballar. Miracle. Trist, però al nostre país això és un miracle.

I el millor de tot és que mentre l’Albert buscava finançament públic, els senyors que s’encarreguen de repartir-lo estaven tranquil·lament asseguts al seu cotxe oficial, lluny de tot això. Lluny d’entendre que el futur passa per fomentar la investigació i l’activitat intel·lectual, lluny de veure que no sortirem de cap crisi si només ens dediquem a vendre paelles dolentes a turistes sense criteri, lluny de bellugar un dit per reformular uns pressupostos molt injustos i, evidentment, molt molt lluny d’estar treballant sense cobrar.

I tot això no depèn de canviar un partit per un altre, aquí hi ha un problema d’arrel, un problema de concepte que algú s’hauria de plantejar molt seriosament.

I tal i com estan les coses, ja ens podem esperar asseguts.

I posats a esperar, posem una quiche a taula.

Triple Cheese Quiche

Prep time: 1h

Servings: 1 regular-sized quiche, I’d say 4-6 servings

You will need:

  • 1 sheet of pastry dough
  • 3 eggs
  • 1 leek (optional, but it gives the quiche an interesting extra flavour)
  • 200 ml whole cream
  • 250 g different grated cheeses (I used emmental, mozzarella and cheddar, but the type and number of cheeses are up to you)
  • olive oil
  • salt, pepper and any other spices (such as nutmeg or oregano) to taste

Start by preheating your oven to 180-200ºC. Wash, peel and cut the leek into slices, and cook it in a pan with a drizzle of olive oil until nice and soft. In a bowl beat the eggs and mix them with all the other ingredients (cream, cooked leek, half of the grated cheese, salt, pepper and spices).

three cheese quiche prep 1

Now line a pie mold with baking paper and press in the dough, making sure it covers all the edges of the mold. In an ideal situation, the mold should be about 28cm diameter, but if yours is not that big (like mine in this case) don’t worry, you’ll have leftover crust and that’s all. Pour in the filling and cover it with the remaining grated cheese.

three cheese quiche prep 2

Finally bake for about 30-45 min, or until the pastry is golden brown and the quiche is set.

three cheese quiche 2

Enjoy!

Annie

Advertisements

One thought on “Triple Cheese Quiche

  1. Pingback: Crispy Cheddar Fish | May the cheese be with you

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s