Veggi Mozzarella Turnovers

vegetables mozzarella bites

Ara sí que oficialment ha tornat a començar el curs. L’autobús és ple de nenes de 14 anys amb molt poca roba i maquillades com per anar a un casament mirant els nois de 16 anys que comencen batxillerat i només per això ja valen la pena de mirar mentre els pobres nens de 14 anys seuen al seient del davant jugant al Clash of Clans mirant de reüll les nenes que no els hi fan (ni els hi faran fins d’aquí a tres o quatre anys) cap cas. Trànsit infernal a primera hora del matí, moltes cares de son, molt d’estrès, molt poc temps lliure.

I a casa, amb el curs ha començat també el ball d’horaris extraescolars. Un entra a futbol just quan l’altra surt d’atletisme, poc després que l’altra arribi a casa i mentre una altra fa verticals a l’altra punta de la ciutat. Això requereix una organització d’anades i vingudes molt complicada, sovint acompanyada d’un excel en Din-A3 amb qui fa què, quan i on. I això també porta a un fenomen molt curiós que són els sopars per fascicles. És a dir: algú talla i pela la verdura abans de marxar, algú altre quan arriba posa l’olla al foc i just en el moment que ha de marxar arriba una altra, que l’apaga i la tritura. I apa, crema de verdures à trois feta.

Doncs bé això d’avui és el resultat d’un d’aquests vespres de poc temps, o de molt de temps però repartit entre moltes mans.

Veggi Mozzarella Turnovers

Prep time: 45 min – 1h

Servings: 32 bite-sized turnovers

You will need:

  • 3-4 carrots (depending on the size)
  • 250g mushrooms
  • 1 zucchini
  • 200g grated mozzarella
  • 1 egg
  • 32 shortcrust pastry circles
  • salt and olive oil

Wash, peal and cut your vegetables into tiny dices (the smaller the better). Cook them in a pan with some olive oil and a pinch of salt.

vegetables mozzarella bites prep 1

Meanwhile, preheat your oven to 200ºC, let the dough stand at room temperature for 10 min and beat the egg in a small bowl or a cup. After this time, place the dough on a clean surface and place a teaspoon of vegetables and a teaspoon of cheese in the center of every circle.

vegetables mozzarella bites prep 2

Now carefully fold every circle in the half, making sure all the filling is still there, and close it by pressing the egde with a fork (or go for a fancy old-style seam if you’re in the mood, like I was).

vegetables mozzarella bites prep 3

Place the bites on a baking sheet lined with baking paper, paint them with beaten egg and bake them for 10-12 min.

Eat fresh from the oven. Enjoy!

vegetables mozzarella bites 2

Annie

Advertisements

2 thoughts on “Veggi Mozzarella Turnovers

  1. Pingback: Baked Cherry Brie Bites | May the cheese be with you

  2. Pingback: Three Cheese Stovetop Lasagna | May the cheese be with you

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s