Parmesan Lollipops

Parmesan Lollipops

No, jo encara no estic de vacances. Molt maques les vostres fotos en bikini a llocs súper guais tots ultramorenos i tal, però jo segueixo tan blanca com sempre amb encara una setmana per endavant tancada al laboratori. I a l’agost, que tinc vacances, passaré d’estar tancada al laboratori a estar tancada a casa redactant la tesi de màster. Genial. Per això he decidit que aquest estiu, ja que jo no viatjo, us organitzo viatges a vosaltres. Seran els “viatges gastronòmics virtuals de l’Annie” (evidentment, gastronòmic en el meu cas serà sinònim de formatge, però això de viatges formatjosos, formatgils o formàtgics no quedava tan bé…).

La nostra primera destinació serà el bressol d’un dels formatges més coneguts (i sovint maltractats i falsificats) del món: sa majestat el Parmesà.

Parmigiano_reggiano_piece

Diu la llegenda (en forma de vikipedia, en aquest cas) que el parmesà va néixer durant l’Edat Mitjana a Bibbiano, un municipi que pertany a la província de Reggio Emilia però que formava part de la diocesi de Parma, i d’aquí li ve el nom. Es veu que sobre el 1200-1300 ja es produïa, i que la recepta era molt semblant a la del formatge Lodi de l’època romana (la propera vegada que el malgasteu sobre una vulgar salsa de tomàquet de pot, penseu que esteu tirant per la finestra milers d’anys d’història).

Actualment es produeix a Parma (en vermell al mapa), evidentment, i també a les províncies veïnes de Reggio Emilia, Modena, Bologna, Mantova i Placenza (en blau). Tot i que pugui semblar que això de menjar-se un parmesà que no ve de Parma és una mica una estafa, en realitat la DOP Parmigiano-Reggiano és molt estricta, per tant no patiu, vingui o no de Parma si té DOP és Parmesà autèntic.

mapa italia

Però alerta! Sovint ens venen formatges tipus parmesà com si ho fossin i no ho són! La falsificació més coneguda és el Grana Padano, que moltes vegades en comprem i li diem parmesà i no ho és, o també hi ha els típics sobrets de “Parmesan Cheese”, sobretot a Estats Units, que de parmesà no en tenen absolutament res.

Aquest formatge es fa amb llet de vaca crua (crua la llet, no la vaca, la vaca normalment és viva quan fa llet), i es deixa madurar entre 1 i 4 anys. En teoria els del Consorzio Parmigiano-Reggiano inspeccionen amb molt de carinyo cada un dels formatges passats el primers 12 mesos de maduració i si compleixen els requisits els marquen amb el segell de la DOP i llavors ja pot ser venut com a autèntic formatge parmesà, que és el protagonista de la recepta d’avui.

Parmesan Lollipops 2

Parmesan Lollipops

Servings: about 20 lollipops

Prep time: 10 min

You will need:

  • About 150g grated parmesan
  • Bamboo skewers
  • Thyme, black pepper, sesame seeds or any spice you like (optional)

This recipe is really really easy. Like 5-year-old level of difficulty.

First of all, preheat your oven to 200ºC and line a baking sheet with baking paper. If you want fancy lollipops, take a round cookie cutter and place it on the baking paper. Now place a spoonful of parmesan inside the ring making sure the cheese covers the whole surface. Carefully remove the mold, put a bamboo skewer in the center of the cheese-circle and cover it with some cheese to prevent the lollipop from falling apart when cooked. Finally sprinkle each lollipop with the spices you want (I did some with paprika, some with black pepper and some with oregano).

Parmesan Lollipops Prep 1

Only 6 minutes in the oven and that’s all, deliciously crunchy parmesan lollipops ready to go.

Parmesan Lollipops Prep 2

Enjoy!

Annie

Parmesan Lollipops 3

Advertisements

2 thoughts on “Parmesan Lollipops

  1. Pingback: Three Cheese Stovetop Lasagna | May the cheese be with you

  2. Pingback: Crispy Zucchini and Corn Gnocchi | May the cheese be with you

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s