Feta Bites

feta bites

Diuen que la memòria és selectiva, que tendim a recordar més unes coses que unes altres, ja siguin positives o negatives. I sempre s’ha dit que hi ha gent amb més memòria visual i gent amb més memòria verbal. Tot això està molt bé, però avui vull reivindicar un altre tipus de memòria, que ningú en parla i es veu que és una de les menys desenvolupades pels éssers humans: la memòria gustativa. He llegit que habitualment representa menys d’un 5% de la memòria d’una persona. Fantàstic, això vol dir que esteu llegint un post escrit per un ésser d’una altra espècie.

En general tinc bona memòria visual i verbal i aquestes coses, però si una cosa se’m queda gravada sempre sempre sempre allà on vaig són els gustos i les olors de les coses. A casa se’n riuen, perquè quan mirem fotos antigues o recordem viatges sempre parlo del menjar d’aquell moment o d’aquell lloc. Vem anar a Londres quan tenia deu anys i gairebé no recordo el que hi vaig veure, però recordo perfectament el fish and chips que em vaig menjar al carrer i un restaurant italià que hi havia a prop de l’hotel i hi feien una salsa de tomàquet boníssima i el roast beef d’un pub petit. D’un viatge a un poblet prop de Nàpols recordo unes flors de carbassó arrebossades i la millor amanida de tomàquet, mozzarella i alfàbrega que he menjat mai, i d’un estiu en una caseta prop dels Alps francesos recordo una crêpe integral de bacon torradet, rodanxes de patata, ceba caramel·litzada, xampinyons laminats i formatge savoià desfet. Deliciosa.

D’això en podem treure dues conclusions: que m’agrada viatjar, molt, i que si mai us voleu casar amb mi deixeu-vos de llocs romàntics i d’escenes de pel·lícula, porteu-me a un bon restaurant i no me n’oblidaré mai.

Doncs bé, la recepta que avui us proposo ve de quan vaig tornar del viatge de final de batxillerat a Grècia. Com era d’esperar, un viatge d’una setmana de 80 estudiants de 17 anys amb ganes de festa i quatre professors a càrrec d’un grup de menors descontrolats a l’altra punta d’Europa va acabar força malament, però gastronòmicament va ser un viatge excel·lent. Tant, que el primer que vaig fer quan vaig arribar a casa va ser comprar-me un llibre de cuina grega, i ara veureu que va ser una molt bona decisió.

Feta Bites

Servings: about 32 units

Prep time: 45 min

You will need:

 • 200 g feta cheese
 • 120 g cottage cheese
 • 1 Tbsp parsley, chopped
 • 2 eggs, beaten
 • pepper to taste
 • 8 sheets filo dough
 • about 100 ml olive oil

Crumble up the feta cheese and place it into a bowl. Beat in the cottage cheese, parsley, pepper and egg until evenly mixed.

Role out the filo dough on a surface and cut it into about 7cm strips. Brush one strip with olive oil and place a teaspoon full of the cheese mixture on one end. Fold over to form a little triangle, then keep folding until the strip is completely folded. Yes, I know, lots of folding. It should be something like that:

feta bites prep 1

Repeat the process with the remaining filo strips.

Place all the triangles on a baking sheet lined with baking paper and bake (again, lots of baking. Today it’s baking and folding day, I guess) at 190ºC for about 15 min or until golden brown. Optionally, for an extra crispiness brush each triangle with a little more olive oil (before baking them, of course).

feta bites 2

Enjoy!

Advertisements

4 thoughts on “Feta Bites

 1. Pingback: Feta and Herb Sweet Potatoes | May the cheese be with you

 2. Pingback: Baked Cherry Brie Bites | May the cheese be with you

 3. Pingback: Spanakopita | May the cheese be with you

 4. Pingback: Greek Salad | May the cheese be with you

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s