Parmesan Poppy Seed Twists

Parmesan Poppy Seed Twists 13

Si una cosa bona té la primavera és que és l’època perfecta per a fer excursions. Ja no fa fred, així que no et cal carregar deu mil peces d’abric i complements protectors diversos a la motxilla, però encara no fa la calor matadora de l’estiu, que et deixa escalivat al primer revolt (però no us deixeu enganyar per l’airet i la relativa falta de calor! El sol ja és fort, així que poseu-vos crema solar d’aquella hardcore 50+ com si fóssiu a ple mes d’agost si no voleu acabar com jo: sent una autèntica gamba de muntanya).

M’agrada caminar aquests dies perquè a primera hora del matí encara fa una fresqueta que és molt benvinguda en els trams de pujada inicials, i la calor calor, la que pica, és només al migdia, quan, si t’ho has muntat bé, ja pots estar de baixada. A més, els camps estan florits i és tot com molt bucòlic i romàntic (fins que t’adones que la remor de fons que fa estona que sents és en realitat el brunzit dels centenars d’abelles que poblen els matolls de romaní que t’envolten en la part més estreta del camí, moment en què maleeixes la primavera amb tot el seu esplendor i desitjaries tornar a ser al mes de gener, quan aquests animalons estan reposant als seus nius i pots empotrar-te tranquil·lament contra totes les plantes que et trobis pel camí sense por de ser picat per cap ésser malèfic).

Sí, això de llevar-se ben d’hora ben d’hora i agafar un entrepà i una cantimplora (i la crema, feu-me cas!), calçar-se les botes i anar a gaudir de la natura és molt bonic, però encara ho és més si quan arribes a casa t’espera una dutxa, una ampolla de litre d’after sun i una nit de barbacoa i mojitos amb amics.

Doncs bé, d’aquí neix la recepta que avui us proposo, de l’aperitiu d’una d’aquestes barbacoes nocturnes primaverals. És molt senzilla, molt ràpida i molt fàcilment multiplicable, característica especialment interessant si, com jo, després de la caminada sentiu que us menjaríeu un búfal.

Endavant! Camineu molt, feu moltes barbacoes amb els vostres amics (i amb els corresponents mojitos, això que no falti) i gaudiu del que queda de la Setmana Santa!!

Parmesan Poppy Seed Twists 3

Parmesan Poppy Seed Twists

Servings: it depends on the size of your puff pastry sheet

Prep time: 20 min

You will need:

  • Puff pastry
  • Parmesan cheese, grated
  • Poppy seeds
  • Salt (I used a herb salt, but it’s really up to you)
  • 1 egg

Start by preheating your oven to about 200ºC and line a baking sheet with baking paper. Clean a large surface (or the only unoccupied surface in your kitchen if your house is as caotic as mine)  and sprinkle some flour on it to prevent the dough from sticking. Then grab the puff pastry and roll it out as thin as you can, making sure to maintain the initial square shape.

Now, prepare your parmesan cheese and poppy seeds, beat the egg and get ready to party!

Parmesan Poppy Seed Twists 2

 Using a cooking brush, paint all your puff pastry with the beaten egg (here you can have a Da Vinci moment if you need to, or you can simply cover all the dough with no extra imagination). Make sure the entire surface is nice and sticky, if not, we will irreversibly lose the cheese!

Parmesan Poppy Seed Twists 6

 Sprinkle the cheese, poppy seeds and salt over the puff pastry.

Parmesan Poppy Seed Twists 8

 Now, my secret (and essential) step: fix all the ingredients with the rolling pin by pressing it gently over the pastry. If not, part of the cheese and seeds will fall off during the baking phase and we’ll only get some sad, half-heartedly cheesy breadsticks. And trust me when I tell you, no one wants sad, half-heartedly cheese breadsticks.  People want full on hardcore death-by-cheese breadsticks. That is what people want.

Parmesan Poppy Seed Twists 9

 Cut the puff pastry into 2 cm wide strips using a pizza cutter or a sharp knife. Take each strip with both hands, twist it gracefully, artistically, or otherwise whimsically and place it on the baking sheet.

Parmesan Poppy Seed Twists 12

 Bake it for about 7 minutes, or until golden brown. You can eat them warm or cool, or you can do what I did and eat them both warm and cool because you wanted to allow them to cool for a while but then the temptation was too strong for your weak soul to resist. And who wants to resist temptation anyway?

Parmesan Poppy Seed Twists 16

 Enjoy!

Advertisements

2 thoughts on “Parmesan Poppy Seed Twists

  1. Pingback: Three Cheese Stovetop Lasagna | May the cheese be with you

  2. Pingback: Crispy Zucchini and Corn Gnocchi | May the cheese be with you

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s